Scratch Day 2018

За поредна година през м. Май ще организираме деня на #Scratch във Варна. Събитието ще се проведе на 27 Май (неделя) от 10 до 13 часа в Морско Казино Варна.

В рамките на няколко часа отново ще съберем деца, родители и учители на едно място с една обща цел, да мотивираме подрастващите да изучават компютърни науки и да придобиват знания и умения в областта на програмирането от най-ранна възраст.

Очакваме децата, техните учители и родители да се присъединят към нас! Забавлението е гарантирано! Освен да се заредите с добро настроение, по време на събитието ще имате възможност да обмените опит с професионалисти, използващи Scrach в ежедневната си работа с деца. Познаването на инструментите за визуално програмиране е от съществено значение както за малките, така и за техните учитеи и родители, тъй като децата ще започнат да изучават предмета “компютърно моделиране” от 3-ти клас, което изисква от всички нас да бъдем адекватни на техните нужди и любознателност!

По време на #ScratchDay всеки има възможност да види различните възможности и приложения, за който може да се използва scratch. Правят се демонстрации, с които се показва работата с различни устройства като Leap и Makey – Makey.

Идеите, които можем да генерираме заедно дават резултат, съдейки по успешната реализация на някои от вече порасналите членове на семейството на Scratch Bulgaria.

За пръв път през 2018 година, деня на Scratch ще се проведе в повече от един град в страната. Очаквайте информация за местоположенията и провеждането на ScratchDay и в градовете София, Пловдив, Бургас и Русе.

ВХОДЪТ е свободен за всички посетители!

Start Time

10:00 am

Saturday, May 26, 2018

Finish Time

1:00 am

Sunday, May 27, 2018

Address

Варна

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *